Alanya Dental Service – Tandlæge i Alanya
Oba Mah.23160 Sok.No:22 - Alanya Mandag - Lørdag 09:00-19:00 +90 530 099 33 25

Alanya

ALANYA, EN PERLE I MIDDELHAVET

Alanya er en perle i det tyrkiske middelhav og for mange mennesker fra hele verden, et yndet rejsemål. Det skyldes ikke mindst de indbydende strande, gæstfriheden, masser af historie og en skøn atmosfære.

Alanya"s kendte historie strækker sig tilbage til ca. 1400 år fvt. og byen har været under indflydelse af bla. hititter, grækere, romere, sørøverkonger og til sidst, men ikke mindst osmannerne som erobrede byen i 1471. Det ældst kendte navn er Coracesium, som menes at være sammensat af latinske ord, corax (klippe) og caesium (himmel).

Alanya kendes også som Kleopatra"s by, idet at den romerske kejser Antonius i år 41 fvt. forærede alanya til dronning Kleopatra i bryllupsgave, efter at de havde tilbragt hvedebrødsdagene sammen i byen. Ifølge sagnet,  var hun dog ikke synderlig begejstret for stedet, da sandet på stranden var groft og stenet, hvilket fik kejser Antonius til at sende sine skibe til Egypten for at bringe det fineste sand til Alanya.

 

https://usercontent.one/wp/www.alanyadentalservice.com/wp-content/uploads/drhs9mvwaaaiuxg-640x430.jpg

Ved havnefronten kan man se Det Røde Tårn, der betragtes som et af Alanyas vigtigste vartegn, og er bygget helt tilbage i år 1226. Det er muligt at komme op i tårnet og nyde den smukke udsigt ud over havnen, I samme forbindelse kan man også besøge det etnologiske museum i bunden af bygningen. Kun et par kilometer fra Alanyas bymidte kan man besøge den gamle borg, beliggende 250 meter over vandet på en enorm klippe, og her fås en smuk udsigt over byen, Taurusbjergene og det azurblå middelhav.

Alanyas klima er typisk for en middelhavsby med tørre og varme somre med 300 solskinsdage om året, og milde, regnfulde vintre. Juni, juli og august er gennemsnitligt mellem 25 og 35 grader og i vintermånederne kan man forvente temperaturer omkring de 10-12 grader.

 

https://usercontent.one/wp/www.alanyadentalservice.com/wp-content/uploads/alanyakalesi-640x409.jpg

 

LİNKS TIL FLY & REJSESELSKABER sOM FLYVER TIL ALANYA

 

BOOK EN TID ALLEREDE I DAG 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.