Alanya Dental Service – Tandlæge i Alanya
Oba Mah.23160 Sok.No:22 - Alanya Mandag - Lørdag 09:00-19:00 +90 530 099 33 25

TANDFİNER

Tandfiner er små og tynde tandfarvede porcelæn eller komposit skaller, der fastgøres på forsiden af din tand for at give et øjeblikkeligt nyt smil. De er oftest lavet af porcelæn, men kan også være lavet af et harpiks-kompositmateriale.

Tandfiner kan hjælpe med at rette en lang række tandproblemer, herunder:

•flækkede eller slidte tænder

•skæve eller misdannede tænder

•tænder, der er misfarvede og ikke egner sig til blegning

•ujævne mellemrum eller stort mellemrum mellem fortænderne

•usædvanligt små tænder

Finérs giver også et naturligt udseende af tænderne og kan være stærkere og se bedre ud end en tandkrone.

https://usercontent.one/wp/www.alanyadentalservice.com/wp-content/uploads/f7e03b42-5a1f-4e06-9745-4db4da75ac60-600x400.jpeg

Hvordan adskiller tandfinér sig fra tandkroner?

I modsætning til tandfiner, erstatter kroner en betydelig del af den naturlige tand. En tandkrone omslutter hele tanden og kræver, at den naturlige tand bliver slebet betydeligt ned. En tandfiner dækker derimod kun den forreste del af tanden, som er synlig, når du smiler.

Hvad indebærer proceduren?

Tandfinerproceduren involverer normalt tre aftaler og kan udføres på flere tænder på én gang.

Under din første aftale får du mulighed for at drøfte med din tandlæge, hvilket resultat du ønsker at opnå. Tandlægen vil derefter undersøge dine tænder, og der kan blive taget røntgenbilleder for at sikre, at tandfiner er det rigtige for dig.

Ved dit andet besøg vil tandlægen forberede din tand ved at omforme tandoverfladen, så der bliver plads til en finér. Derefter tager tandlægen et aftryk af dine tænder. Aftrykkene sendes til et tandteknisk laboratorium, som fremstiller din finér.

Ved dit sidste besøg placerer tandlægen fineren på din tand og undersøger dens pasform og farve. Tandlægen vil derefter justere fineren efter behov, inden den permanent cementeres på din tand.

Hvordan skal du passe på dine finérs, når de er blevet placeret?

Porcelænsfinér holder ca. 10-15 år, mens harpiksbaserede kompositfinér holder ca. 5-7 år. Der er foranstaltninger, du kan træffe for at sikre optimal levetid for dine finérs;

•undgå at tygge på hårde genstande som kuglepenne, is, hårdt slik eller fingernegle

•brug aldrig tænderne til at åbne emballage

•spis kun hård mad med dine bagtænder

•hvis du knirker med tænderne om natten, skal du bruge en bideskinne

•hvis du dyrker sport, skal du bruge en tandbeskytter for at beskytte dine tænder

Derudover er det vigtigt at børste og bruge tandtråd regelmæssigt for at holde dine tænder og din mund sund, da du stadig kan få huller under og omkring dine finérs.

Hvis du ønsker at styrke din selvtillid og forbedre dit smil, benyt da venligs nedenstående kontaktformular for at aftale en tid til behandlingen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.